Verkeersongevallen

Een verkeersongeval zit in een klein hoekje, elk jaar raken duizenden mensen gewond in het verkeer door een ongeval.

Auto ongeval

Naast de schade aan uw voertuig, kunt u als bestuurder te maken krijgen met letselschade, wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval kunt u op diens verzekeraar letselschade verhalen, denkt u ook goed na bij het afsluiten van een autoverzekering aan een schadeverzekering inzittenden (SVI) hiermee bent u in meeste gevallen ook verzekerd als u zelf aansprakelijk bent voor het ongeval.

Ook als passagier kunt u letselschade oplopen, omdat u geen invloed heeft kunnen uitoefenen op het rijgedrag van beide bestuurders, bent u vrij om te  kiezen wie u aansprakelijk wilt stellen.

tot slot zorgt u ervoor dat u samen met de tegenpartij het schadeaangifteformulier invult en door beide partijen tekent, heeft u gelijk klachten laat een ambulance komen of bezoek voor de zekerheid direct de spoedeisende hulp.

Voetgangers en fietsers

Bij een aanrijding tussen een gemotoriseerde en een niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemer gaat de gemotoriseerde verkeersdeelnemer alleen vrijuit als er sprake is van overmacht. En dat is maar heel zelden het geval, omdat hier sprake is van een zeer kwetsbare groep.Dit is ook wettelijk geregeld in artikel 185 wegenverkeerswet.

Indien er sprake is van een slachtoffer jonger dan 14 jaar is de vergoeding in vrijwel alle gevallen 100%.

Is een slachtoffer ouder dan 14 jaar dan is er voor minimaal 50% recht op een schadevergoeding.

Brommers en Scooters

In de eerste plaats zijn scooterbestuurders  relatief jong, het besturen van een scooter is immers toegestaan vanaf 16 jarige leeftijd en statistisch gezien is de kans groter op een aanrijding, ook zijn deze (jonge) bestuurders vrij kwetsbaar, met name wanneer het een aanrijding met een auto, vrachtwagen of ander zwaar voertuig betreft.

In sommige gevallen heeft u wellicht recht op een schadevergoeding, heeft u meer vragen hierover? dan kunt u contact met ons opnemen.Onze juristen staan voor u klaar.

Openbaar vervoer

Ook ongevallen in de tram/bus/metro/trein kunnen geclaimd worden, hiervoor gelden wel speciale regels. Dit zijn een aantal voorbeelden die te maken kunnen hebben met verkeersongevallen, wilt u weten, of ook uw geval hieronder valt neem dan contact met ons op.Onze juristen staan voor u klaar en samen met de tegenpartij of diens verzekeraar kijken wij gezamenlijk naar de juiste aanpak, Ons team staat voor u klaar.

Neem contact met ons op via whatsapp

WhatsApp